De ce site-ul RESPONSIVE atrage mai mulți vizitatori?

Astăzi, datorită internetului oamenii au acces la mai multe informații ca oricând. Utilizatorii nu mai navighează doar de pe calculator. Deja folosesc telefoane mobile, tablete sau chiar televizoare de ultimă generație.

Acest lucru înseamnă că siteul tău poate fi accesat de pe diferite dispozitive, prin urmare este necesar să vă asigurați că pagina web pe care o aveți este optimizată.

V-ați întrebat vreodata ce este un site responsive ?

Ei bine, acesta este un site care se adaptează oricărui ecran făcând vizionarea posibilă pe toate dispozitivele.

De asemenea acesta se adaptează atât în poziție orizontală cât și pe verticală, făcînd navigarea vizitatorilor mai comodă în orice condiții.

Dacă credeți că nu este necesar ca pagina web pe care o aveți să fie una de tip responsive atunci ar trebui să vă uitați și să țineți cont de ce spun statisticile despre acest lucru.

Utilizatorii apreciază încărcarea rapidă și site-urile atractive, anume din acest motiv 40% din utilizatori abandonează o pagină web care se deschide în mai mult de 3 secunde iar 70% din utilizatori șterg E-mail urile care sunt neoptimizate pentru dispozitivele mobile, 38% nu vor interacționa cu pagina web ce posedă o interfață atrăgătoare.  Designul site-ului dvs. are un impact mult mai mare decât credeți.

În plus, 48% din utilizatori consideră că anume designul determină credibilitatea unei afaceri, iar 94% au menționat că designul nepotrivit poate crea un număr mare de utilizatori care își vor pierde încrederea ăn companie.

Plusurile unei pagini responsive:

Vrei să știi care sunt beneficiile implementării unui site de tip responsive?

Ei bine, conform statisticilor 45% dintre utilizatorii ce au vîrstele cuprinse între 18 și 29 ani efectuează căutări online zilnic accesînd internetul mobil, 70% din căutări mobile duc la acțiuni. Într-o oră, 4 din 5 consumatori cumpără online cu ajutorul telefoanelor mobile doar de pe site-urile, de tip responsive.

Cu alte cuvinte 64 % dintre site-urile care au optimizat interfața paginiii web pentru tablete și 62% dintre site-urile care au optimizat interfața paginii web pentru smartphone s-au convins de o crestere a vânzărilor. 

Concluzie: 

Dacă nu adaptezi site-ul tău noilor tendințe și cerințe pe care consumatorul le are, riști să provoci daune grave afacerii tale. Deci; este foarte important să verifici dacă site-ul tău este unul de tip responsive, fii sigur  dacă site-ul tău întrunește toate cerințele pe care clientul le are, te vei bucura de mai mulți vizitatori, o conversie mai sporită și o plasare mai bună în motoarele de căutare.

Autor: Bluefountainmedia

 

navigate_before